Projektovanje i uvodjenje automatizacije

Previous
Next

O nama

Naše višegodišnje iskustvo iz oblasti automatizacije i inženjeringa  i uspešno poslovanje na inostranom i domaćem tržištu istaklo nas je kao jednu od vodećih kompanija u oblasti automatizacije.

Naši zaposleni u kompaniji poseduju visokostručna znanja i iza nas stoji veliki broj uspešno realizovanih projekata.

inženjering
automatizacija

AIT Group d.o.o. je privatno preduzeće osnovano 2003 godine. Glavna delatnost firme od njenog osnivanja je inženjering i automatizacija u oblasti KGH (Klimatizacija Grejanje Hlađenje)

Firma AIT Group d.o.o. poseduje setifikat Solution Partner of Siemens u oblasti BAU (Building Automation) i HVP (Heating Ventilation Products), tako da su naša rešenja prvenstveno bazirana na opremi najnovije generacije iz programa firme Siemens Building Tehnologies.

Inženjersko iskustvo kojim raspolažemo omogućuje nam da dajemo rešenja za tehnološki najzahtevnije sisteme i maksimalnu produktivnost.
Za sisteme automatske regulacije i upravljanja svakom saradniku pružamo širok opseg usluga, kao što su praćenje, analiza i optimizacija potrošnje električne energije, koje se individualno konfigurišu za svakog pojedinačnog klijenta sa ciljem ispunjavanja individualnih potreba. Primenjena rešenja donose:

Naša rešenja su osmišljena tako da vam nudimo kompletan inženjering i rešenja ,,ključ u ruke’’ što obuhvata:

Analizu i konsalting
Stručni saveti korisnicima, predlog projektnog zadatka, specifikacija i izbor opreme i materijala za izradu konkursne dokumentacije, komunikacione i nadzorno upravljačke šeme.

Projektovanje
KGH i ostalih sistema za potrebe objekata opšte namene, kućnih instalacija, poslovnih objekata, daljinskog grejanja i za potrebe farmaceutskih fabrika uz poštovanje svih validnih GMP i FDA normi, kao i preporukama GAMP-a 5 i uslovima za sigurno sprovođenje DQ (design Qualification). Elektroenergetskih, telekomunikacionih i signalnih instalacija, distribucije električne energije, osvetljenja, elektromotornog pogona i automatskog upravljanja.

Rešenje
Koje garantuje potpunu prilagođenost zahtevima klijenata primenom vrhunskih tehnologija u cilju sigurnog i efikasnog funkionisanja sistema
Izrada tehničke dokumentacije, glavnih i izvođačkih projekata. Izrada šema delovanja i povezivanja ormana motornog pogona, šema delovanja i povezivanja ormana automatike, aplikacionih šema, tehničke dokumentacije isporučenih perifernih elemenata, šema izvedenog stanja nakon završetka objekta i validacione dokumentacije. Validaciona dokumentacija obuhvata:

  • PSQP () definiše aktivnosti koje će biti urađene na razvoju CSNU u skladu sa GMP preporukama
  • URS () definiše zahteve za automatizaciju i opisuje potrebne funkcije kao i uslove u pogledu hardvera i softvera, radnog okruženja, kvaliteta kvalifikacija, obuke i servisa
  • FS () opisuje funkcije koje se pružaju na nivou automatizacije, kompletan opis kako sistem radi.
  • HDS () specifikacija hardvera sa opisom kako je konfigurisan. Spisak opreme u polju, svih elemenata sa oznakama iz projekta, spisak kontrolera i modula…
  • SDS () opisuje kako je projektovan ceo sistem na nivou softvera posebno na nivou PLC-a i CSNU-a. Generalni opis sistema koji obuhvata šematski prikaz i topologiju sistema, komunikaciju PLC-CSNU, drajvere, verzije softvera i firmvera.
  • FAT () provera konfiguracije softvera i hardvera, ispitivanje PLC-a i povezanih I/O modula sa ciljem da se u ranoj fazi otklone eventualne graške.
  • SAT () provera hardvera i veza između PLC-a i perifernih elemenata preko I/O modula
  • IQ () dokazivanje parametara koji su instalirani na objektu putem testova. Obuhvata kalibracione sertifikate, hardver, listu svih signala (DI, DO, AI, AO), osnovni softver (OS, XWORKS, DESIGO, verzije programa i firmvera), svih adresa u PLC-u i svih grafičkih strana na CSNU.
  • OQ () dokazivanje funkcionalne specifikacije putem raznih testova. Testovi obuhvataju alarmiranja za sva kritična merenja (T, Rh, Pa), svih alarma na klima komorama, svih senzora.
  • Kalibraciona dokumentacija (kalibrisanje senzora, prvo merenje kalorimetara…)
 

Izrada upravljačkog i SCADA softvera
Izrada upravljačkog softvera kojim se sistem ponaša u skladu sa zahtevima i izrada centralnog sistema za nadzor i upravljanje objektom. Izrada ormana motornog pogona i ormana automatike.

Instaliranje
Isporuka, montaža i povezivanje opreme u polju, šemiranje i montaža ormana na projektom definisano mesto, elektropovezivanje ormana automatskog upravljanja sa perifernim elementima i sa ormanima elektrorazvoda. Puštanje pod napon ormana automatskog upravljanja, ispitivanje perifernih elemenata i kablovskih veza.

Puštanje u rad
Ispitivanje signala i parametriranje programabilnih uređaja, merenje i verifikacija parametara, startovanje perifernih elemenata automatike, povezivanje CSNU-a i funkcionalno ispitivanje, parametriranje frekventnih regulatora i drugih integracionih uređaja.

Obuka
Obuka se vrši uz tehničko upustvo prilagođeno objektu i tehničku dokumentaciju perifernih elemenata postavljenih na objektu kako bi klijent imao sve potrebne alatke za jednostavno upravljanje svim sistemima i za kontolu rada.

Održavanje
Održavanje sistema obezbeđuje preventivne i korektivne mere u cilju besprekornog, sigurnog i efikasnog funkcionisanaj sistema. Asistencija kod planskog remonta, dijagnostika ispada elektro opreme ili uređaja i dovođenje opreme u projektovano funkcionalno stanje. Na svim objektima imamo daljinski pristup CSNU tako da smo u mogućnosti da vam pružimo podršku iz naših kancelarija kad god vam je to potrebno.

Elektro ormani

Proizvodnja elektro ormara za sve vaše potrebe.

elektro-ormani

Automatizacija uređaja za čuvanje eksponata

Možemo vam omogućiti očuvanje delikatnih elemenata kao što su eksponati sa automatizacijom uređaja za čuvanje eksponata.

Brza i profesionalna instalacija

Želite pametnu kuću i automatizaciju stambenog ili poslovnog objekta?
Mi ćemo vam ponuditi najbolje rešenje!